ΠΛΑΚΑΚΙΑ

ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ - ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΒΩΚΟΣ

Το χειροποίητο παλαιό τούβλο ή αλλιώς τούβλο κατεδαφίσεων αποτελεί μια οικονομική αλλά και σύγχρονη αισθητικά πρόταση για διακοσμήσεις.
Πλέον το αυθεντικό χειροποίητο τούβλο συναντάται σε μικρές ποσότητες. Μόνο σε περιπτώσεις που εκτελούνται κατεδαφίσεις παλαιών κτιρίων, μπορουν έπειτα από σωστή μελέτη, να αφαιρεθούν τα τούβλα που αποτελούσαν την παλαιά τοιχοποία. Με πολύ προσοχή και τέχνη τα συνεργεία απομακρύνουν τα παλαιά τούβλα ώστε να παραμείνουν το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν διατηρώντας την απαράμιλλη αισθητική τους και την πατίνα του χρόνου.
Σήμερα βέβαια το χειροποίητο τούβλο παράγεται εκ νέου, επανέρχεται δηλαδή αλλά σε νέα βελτιωμένη εκδοχή.
Κατασκευάζεται με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο, είναι πιστό αντίγραφο των παλαιών κεραμικών, αλλά είναι αισθητά αναβαθμισμένο ποιοτικώς συγκριτικά με τα παλαιότερα τούβλα (τούβλα συνήθως προερχόμενα από κατεδαφίσεις).
Η ποιοτική ανωτερότητα των χειροποίητων τούβλων οφείλεται κυρίως στην χρηση υψηλής ποιότητας πρώτων υλών και στις υψηλές θερμοκρασίες ψησίματος τους.
Η Vokos προσφέρει τα παραδοσιακά χειροποίητα τούβλα σε ποικίλες διαστάσεις και μεγέθη, αλλά διαθέτει στις αποθήκες της και τούβλα από κατεδαφίσεις που είναι τα αυθεντικά παλαιά χειροποίητα τούβλα.