ΠΛΑΚΑΚΙΑ

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ECO-ANTIBACTERIAL - ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΒΩΚΟΣ

Πλακάκια αντιβακτηριδιακά, οικολογικά.
Λίγα λόγια για την τεχνολογία πίσω από την ιδέα αυτών των state of the art υλικών:

Ξεκινάμε απο την ουσία που είναι η διαδικασία της φωτοκατάλυσης.
Κατάλυση (από το ελληνικό ρήμα καταλύειν : να σπάσει, να διαλυθεί )
Είναι το χημικό φαινόμενο που αλλάζει σημαντικά την ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης.

Φωτοκατάλυση ως εκ τούτου, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που επί της ουσίας ,μια ουσία ο φωτοκαταλύτης, χρησιμοποιεί την ενέργεια του φωτός (φυσική ή τεχνητή) για να τροποποιήσει την ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης (συχνά επιταχύνοντας την) ώστε να γίνει πολύ πιο ισχυρή.
Η διαδικασία της φωτοκατάλυσης, σε κανονικές συνθήκες (επαρκής αέρας και φως) ενεργοποιεί μια ισχυρή οξειδωτική διαδικασία που οδηγεί σε αποσύνθεση οργανικών και ανόργανων ρύπων που έρχονται σε επαφή με την φωτοκαταλυτική επιφάνεια.
Αναλυτικότερα, η λειτουργία αυτής της διαδικασίας βασίζεται στην ουσία των στοιχείων της φύσης .
Η φωτοκατάλυση είναι αντίστοιχη με τη γνωστή διαδικασία της φωτοσύνθεσης της χλωροφύλλης, η οποία μετατρέπει ουσίες που θεωρούνται επιβλαβείς για τον άνθρωπο.
Σήμερα ολοένα και μεγαλύτερη έρευνα διεξάγεται από τις κεραμικές βιομηχανίες με σκοπό την εκμεταλλεύση αυτού του φυσικού φαινόμενου, με τρόπο που μπορεί να εφαρμοστεί στα προιόντα τους δηλαδή στα πλακάκια.
Η ουσία που χρησιμοποιείται δηλαδή ο φωτοκαταλύτης είναι το Διοξείδιο του Τιτανίου (TiO2).
Σωματίδια TiO2 εισάγονται με διάφορους τρόπους στα πλακίδια σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της φωτοκαταλύσης και να επιταχύνθει η χημική αντίδραση, που σκοτώνει τα σωματίδια που είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η φωτοκαταλυτική δραση του TiO2 στα κεραμικά πλακίδια έχει διπλό αντίκτυπο στην βρωμία που κατακάθεται στα δάπεδα και τους τοίχους.
Κατα αρχήν δημιουργεί μια κατάσταση κατά την οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο στη βρωμιά να επικολληθεί επάνω στην επιφάνεια και κατόπιν κάνει πολύ εύκολο τον καθαρισμό χωρίς να απαιτείται μεγάλη κατανάλωση απορρυπαντικών τα οποία από μόνα τους είναι ρυπογόννα.
Στην ουσία η τεχνολογία βοήθησε να δημιουργηθούν πλακάκια αντιβακτηριδιακά και πλακάκια οικολογικά που με απολύτως φυσικό τρόπο πολεμούν αποτελεσματικά τη βρωμιά και τα βακτήρια.
Η εφαρμογή και η χρήση αυτής της τεχνολογίας σήμερα κρίνεται απαραίτητη σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαζικής εστίασης καθώς επίσης και σε χώρους νοσοκομείων,ιατρείων,ξενοδοχείων και χώρων γυμναστηρίων και spa.
Στην έκθεση Vokos θα συναντήσετε εξειδικευμένο προσωπικό για να ενημερωθείτε πλήρως για όλα τα προιόντα και να απαντηθούν τυχόν απορίες.

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΑ ECO

Πλακάκια οικολογικά με τεχνολογία ACTIVE.
Η ιδέα των Αντιβακτηριδιακών πλακιδίων γεννήθηκε από την ανάγκη να δημιουργήθει ένα νέο κεραμικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να κάνει χρήση των πλέον πρόσφατων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, με τη φιλοδοξία να οικοδομήσει ένα νέο πλακάκι όχι μόνο αισθητικά επαρκές , αλλά που θα κατέχει εξίσου το μοναδικό χαρακτηριστικό να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής.
Κεραμικές βιομηχανίες με ηγετικό ρόλο στον κλάδο,έχουν λανσάρει εξαιρετικές σειρές αντιμικροβιακών πλακιδίων με μοναδικές προδιαγραφές και πιστοποιητικά από τα πιο εξειδικευμένα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.
Οι εφαρμογές τους είναι τόσες πολλές που μέρα με την ημέρα κερδίζουν συνεχώς μεγάλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.
Η εταιρεία Vokos ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι σε θέση να προμηθεύσει με πλακίδια αντιβακτηριδιακών προδιαγραφών κάθε έργο που τα απαιτεί καθώς και να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία και πιστοποιητικό χρειαστεί.